5 tips til at skaffe flere spillejobs til dit band

5 tips til at skaffe flere spillejobs til dit band

Er du og dit band helt syge for at komme i gang med at spille de første rigtige spillejobs, er der her et par gode råd til, hvordan du får skaffet de første par jobs til dig og dine venner.

Det er ikke nødvendigvis nemt eller de mest eftertragtede jobs, men alle bands er jo startet et sted. Og vil du klare den som musiker, er du også nogle gange nødt til at tage de mindre sjove jobs.

Vær synlig på de sociale medier

Ligesom mange moderne danske kunstnere er det i dag, er det meget vigtigt, at du er synlig på de sociale medier, hvis du gerne vil have, at folk lærer jeres band at kende og begynder at genkende jeres navn.

Er du ikke glad for de sociale medier, er det bare med at bide i det sure æble og tilmelde dit band alligevel. I hvert fald hvis du har ambitioner om at udbrede jeres navn og få flere og flere mennesker til at hyre jer til jobs.

Få en god manager

Selvom I har et nyt band, betyder det ikke, at I ikke kan få jer en manager. Det kan godt lade sig gøre at finde sammen med en, der har netværket i orden, og som kan hjælpe jer på vej.

Når der begynder at være penge involveret, er det altid en god idé at få alt skrevet ned, så der ikke opstår tvivl om, hvem der har rettigheder til hvad osv.

Sæt selv koncerter på benene

Hvis du ikke har held med at skaffe jobs til dit band ude i byen, kan du jo også altid selv arbejde på at stable en koncert på benene.

Der er flere spillesteder, som du selv kan booke dig ind på, hvis du har råd til det. Det koster måske et par tusinde kroner, men det kan være en god genvej til at komme i gang med at spille koncerter.

Udgiv kun velproducerede numre

Det kan også være en god idé at udgive musik, hvis I har mulighed for det. Men gør det gerne så professionelt, som I overhovedet kan.

Der er ikke mange, der kommer til at lytte til det, hvis det er dårligt produceret, og hvis det ikke lyder godt. Derfor kan det være en god idé at alliere jer med en god producer og finde et godt studie, hvis I har mulighed for et, når I gerne vil indspille og udgive musik.

Tag imod alt hvad I kan få

Når I gerne vil have jobs som band, er det klart, at I er nødt til at tage imod alle de jobs, I kan få – i hvert fald i den første lange periode.

Alle de store bands er startet ud med at spille for venner og bekendte eller foran stort set ingen mennesker på meget små scener. Det handler i den grad om blod, sved og knofedt, hvis du har lyst til at klare dig som musiker eller som band.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.